.

.
Синтеза. Прототип "Васељенских новина"

субота, 22. април 2017.

КРАЉЕВСКИ ПАР У ХУМАНИТАРНОЈ ПОСЕТИ ПИТСБУРГУ И ЏОНСТАУНУ


КРАЉЕВСКИ ПАР У ХУМАНИТАРНОЈ ПОСЕТИ ПИТСБУРГУ И ЏОНСТАУНУ

Пенсилванија, Сједињене Америчке Државе, 22. април 2017 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су Питсбург и Џонстаун како би подржали лидере српске заједнице и српске организације, као и водеће америчке непрофитне организације, као што је хуманитарна организација Лајфлајн, које су посвећене организовању помоћи најугроженијим категоријама становништва у Србији.
Током посете, Њихова Краљевска Височанства присуствовали су пријему у Џонстауну, чији је домаћин било Коло српских сестара, у српској православној цркви Светог Николе, у сарадњи са Центром за рак Џојс Мурта при Медицинском центру Чен Сун-Шионг из Виндбера и Питсбурга, чији је домаћин био комитет хуманитарне организације Лајфлајн Питсбург. Г. Френк Ј. Јанаковић, градоначелник Џонстауна, прогласио је 20. април за Српски дан у њиховој заједници, а Њиховим Краљевским Височанствима пожелео најсрдачнију добродошлицу. Током посете Питсбургу, Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су и Српску националну федерацију, као и Америчко-српски клуб.
Током ове посете Сједињеним Америчким Државама, Краљевски пар присуствоваће многим другим пријемима и догађајима на којима ће се прикупљати средства, са циљем да се подигне свест и добије подршка за подмиривање текућих медицинских и хуманитарних потреба српског народа.
Краљевску посету Питсбургу и региону „три државе“ организовала је хуманитарна организација Лајфлајн - Чикаго, чији су покровитељи Њ.К.В. Принцеза Катарина и њена Фондација. Канцеларија хуманитарне организације Лајфлајн у Чикагу подржава рад Њ.К.В. Принцезе Катарине у Србији. Лајфлајн Чикаго је регистрована непрофитна корпорација 501 (ц) (3), коју је основала Принцеза Катарина 1993. године у циљу пружања хитно потребне хуманитарне помоћи најугроженијим људима у Србији. Циљ Лајфлајна је да смањи и ублажи патње физички и ментално инвалидне деце, сирочади и старијих особа, као и да се побољшају услови у здравственим установама у земљи.

         > извор: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Краљевског дома Србије

Нема коментара: