недеља, 23. април 2017.

ПРИКУПЉАЊЕ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ ОБОЛЕЛИМА ОД РАКА У СРБИЈИ


КРАЉЕВСКИ ПАР У БОСТОНУ НА ПРИКУПЉАЊУ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ ОБОЛЕЛИМА ОД РАКА У СРБИЈИ

Бостон, Сједињене Америчке Државе, 23. април 2017 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина провели су вече посвећено историји Масачусетса и заједништву, на ком су прикупљана средства за негу пацијената оболелих од рака у Србији.
Краљевски пар, заједно са унуком Амандом Гарфинкел и њеним вереником Нејтом Ерлом, као и сестром Принцезе Катарине госпођом Бети Румелиотис, придружио се овогодишњој свечаности заједно са више од 60 гостију из региона Нове Енглеске, укључујући и српске породице, као и медицинско особље из Института за рак Дана Фарбер из Бостона, дечије болнице Шрајнерс из Бостона и Опште болнице Масачусетса.
Ово је била друга годишња манифестација организације Лајфлајн у Бостону у прелепом центру Гор у Валтаму у Масачусетсу. Центар Гор, на 50 хектара имања, уписан је у Национални историјски регистар и датира из 1776. године као дом породице Гор, једне од најзначајнијих породица у политичкој историји региона Беј Колони. Присутни су уживали у обиласку имања пре него што је почео пријем у здању Кериџ Хаус из 1793. године. Овај догађај био је посвећен нези жена и педијатријској нези оболелих од рака у Србији.
Уважени гости били су докторка Лесли Лиман из бостонске иницијативе за педијатријску онкологију „Глобал“, која је повезана са институтом Дана Фарбер  и др Бранко Бојовић, начелник хирургије дечије болнице Шрајнерс из Бостону. Оба лекара дала су кратке презентације, наводећи партнерства која имају са Србијом.
Сребрни спонзор вечери био је Институт за Дана Фарбер, а специјални спонзори били су Живорад и Маја Томић, Јован и Сабрина Бошковић и Нада и Давид Сајзмор. Захваљујемо се овим спонзорима и свим осталим званицама на љубазности и финансијској подршци хуманитарној организацији Лајфлајн.
Њихова Краљевска Височанства захвалила су комитету који је организовао овај догађај: ко-председници Нади Косановић Сајземор, ко-председници Силвији Бајић Бартел, ко-председници Мијани Бован Ојдровић, др Бранку Бојовићу, др Сабрини Крејг Бошковић, др Јовану Бошковићу, др Љиљани Грковић, др Лесли Лиман, као и оцу Александру Влајковићу из Српске православне цркве Светог Саве у Кембриџу у Бостону, у Масачусетсу.

    = извор: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Краљевске породице Карађорђевић

Нема коментара:

.

.
Синтеза. Прототип "Васељенских новина"