БРАНА терору Исламске државе, који би могао да се обруши на Њујорк је - мафија. Син једног мафијашког боса изјавио је, пренели су западни медији, да је у обављању овог задатка братија којој и сам припада, успешнија од полиције.
Ђовани Гамбино, син Франческа Гамбија, изнад ког је чувени криминалац Џон Готи, каже да мафија штити комшилук од екстремиста. "Мафију прати лоша репутација, али велики део тога је незаслужен", оцењује Гамбино, у саопштењу после терористичких напада у Паризу.
- У животу постоје добре и лоше стране свега - вели Ђовани Гамбино. - Експанзија глобалног тероризма даје мафији шансу да покаже и докаже своју добру страну.
Гамбино је оценио да су Еф-Би-Ај и остале безбедносне службе у САД ограниченог домета кад је тероризам у питању и да често закасне, или не успеју да сагледају комплетно стање ствари. "Свет је данас веома опасан, али Њујорчани чији су суседи Сицилијанци, или с њима спрегнути, могу да се осећају потпуно безбедни", закључује Ђовани Гамбино.
Овај мафијашки син обећава да ће заштитити грађане од екстремиста и терориста, "посебно од бруталне, психопатске организације која себе назива Исламском државом".
РАЗЛОЗИ
ЂОВАНИ Гамбино објашњава да ИД страхује од сицилијанске мафије, због чега терористичке ћелије нису основане на Сицилији и Италији, где нису забележени ни терористички инциденти.